PRIVACY POLICY

Πολιτική Προστασία Δεδομένων

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Η εταιρία μας τηρεί με απόλυτη αυστηρότητα συγκεκριμένη πολιτική ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της Πολιτικής Επεξεργασίας Δεδομένων και Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Αντικειμενικός σκοπός της πολιτικής διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών είναι η δημιουργία ενός πλαισίου προστασίας των δεδομένων επικοινωνίας. H συνεχής εφαρμογή της εν λόγω πολιτικής αποτελεί κριτήριο ακεραιότητας για την Εταιρεία μας, αφενός σε ότι αφορά την ασφαλή παροχή των υπηρεσιών προς τους πελάτες μας, αλλά και ως προς το προσωπικό της εταιρείας, η ακεραιότητα του οποίου είναι αναμφισβήτητη.

Η Πολιτική Ασφάλειας του Radio Peirasmos, έχει ως γνώμονα τις σχετικές διατάξεις τόσο του Εθνικού Δικαίου περί Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων και περί διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ενδεικτικά αναφέρουμε τον Ν. 2472/1997 περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τον Ν. 3471/2006 για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, όπως ισχύουν σήμερα, τους Κανονισμούς Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών της Α.Δ.Α.Ε. όπως έχουν δημοσιευτεί στα ΦΕΚ 87 & 88/26-1-2005 και ισχύουν, καθώς και το Π.Δ. 47/2005), όσο και τις σχετικές διατάξεις του Κοινοτικού Δικαίου. Τα σχετικά κείμενα είναι δημοσίως διαθέσιμα και στις αντίστοιχες ιστοσελίδες των αρμόδιων εποπτικών/ελεγκτικών Αρχών, ήτοι της Αρχής Προστασίας Δεδομένων (ΑΠΔΠΧ)(www.dpa.gr), της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.)(www.adae.gr) και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) (www.eett.gr). Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών της εταιρείας μας διαμορφώνεται βάσει των ως άνω διατάξεων, και αναπροσαρμόζεται σε περιοδική βάση, ανάλογα με τις εξελίξεις της τεχνολογίας και της ισχύουσας νομοθεσίας.

Ειδικότερα, με σκοπό την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, τα προσωπικά δεδομένα που τυγχάνουν επεξεργασίας από την Εταιρεία συνίστανται κυρίως στα απαιτούμενα στοιχεία για την ασφαλή και αποτελεσματική διενέργεια των σχετικών συναλλακτικών σχέσεων. Σκοποί της επεξεργασίας είναι η λειτουργική και μηχανογραφική εξυπηρέτηση της συναλλακτικής σχέσης με τους λήπτες των υπηρεσιών (όπως ενδεικτικά για τους σκοπούς σύνδεσης ή/και χρέωσης των υπηρεσιών). Η εταιρεία επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ως άνω στοιχεία για τη δημιουργία συγκεντρωτικών εκθέσεων ή στατιστικών, με την προϋπόθεση ότι τέτοιες εκθέσεις δεν θα περιέχουν αναγνωρίσιμα προσωπικά δεδομένα.

Ο σχεδιασμός της προστασίας των δεδομένων αφορά την συλλογή των δεδομένων από τους πελάτες, την αποθήκευση των δεδομένων, την μετάδοση των δεδομένων που ζητούνται από τους πελάτες αλλά και την διαχείριση των δεδομένων από τους υπαλλήλους της κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και μόνο υπό τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από την Πολιτική Ασφάλειας της εταιρείας.

H εταιρεία διαφυλάσσει τον προσωπικό χαρακτήρα των ως άνω στοιχείων και με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει, πωλεί, ανταλλάσσει, παραχωρεί, μισθώνει ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο διαθέτει ή γνωστοποιεί σε τρίτους (νομικά ή φυσικά πρόσωπα) τις ως άνω πληροφορίες, με εξαίρεση μόνο των περιπτώσεων που περιοριστικά προβλέπονται βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, αποδέκτες των δεδομένων είναι αποκλειστικά ο Radio Peirasmos και οι συνδεδεμένες με αυτή επιχειρήσεις, δύνανται επίσης να είναι και εταιρείες που ενδεχομένως μεσολαβούν για την προώθηση, υποστήριξη και εξυπηρέτηση της συναλλακτικής σχέσης μεταξύ του Radio Peirasmos ή/και συνδεδεμένες με αυτή εταιρείες και των πελατών αυτής. Στοιχεία του τηρούμενου αρχείου κοινοποιούνται ακόμη στις αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές και άλλες διοικητικές αρχές κατόπιν νομίμου αιτήματός τους και σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.

Τα υποκείμενα επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων διατηρούν το δικαίωμα πρόσβασης στο αρχείο των προσωπικών δεδομένων τους (άρθρο 12 Ν. 2472/1997) καθώς και το δικαίωμα να ζητήσουν την αλλαγή ή και την διαγραφή ακόμα των προσωπικών τους στοιχείων και δύνανται εν γένει να προβάλλουν οποτεδήποτε αντιρρήσεις για την επεξεργασία των δεδομένων που τους αφορούν. βάσει του άρθρου 13 του ν. 2472/1997 για την προστασία προσωπικών δεδομένων.